Gruby Josek – tradycja w nowoczesnym stylu
Al. Jana Pawła II 27
Restauracja Gruby Josek, znana z polskiej kuchni w autorskiej interpretacji, zaprasza na świąteczne zestawy pełne smaków tradycyjnej Wigilii. Lokal znajduje się w sercu Warszawy, łącząc tradycję z nowoczesnością w przestrzeni inspirowanej stylem międzywojennym. Menu skomponowane przez doświadczonych szefów kuchni zachwyci każdego gościa.
Świąteczne menu:
- Przystawki:
- Śledzik w kwaśnej śmietanie z cebulką
- Pasztet cielęcy z żurawiną
- Sałatka jarzynowa w nowoczesnym wydaniu
- Ryba po grecku z delikatnym sosem pomidorowym
- Kapusta wigilijna z grzybami
- Zupy:
- Aromatyczna zupa grzybowa z łazankami
- Barszcz czerwony z domowymi uszkami
- Dania główne:
- Dorsz w sosie holenderskim z cytrynową nutą
- Roladka z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym
- Schab faszerowany śliwką w sosie własnym
- Krokiety z twarogiem i suszonymi pomidorami
- Dodatki:
- Pierogi z kapustą i grzybami (tradycyjne lub smażone)
- Kluski śląskie
- Ziemniaki pieczone z rozmarynem
- Desery:
- Strucla makowa
- Piernik staropolski z bakaliami
- Świąteczny sernik z polewą czekoladową
Skarby Smaku – bogactwo domowych potraw
Ul. Magiera 13A, ul. Potocka 14, ul. Żelazna 51/53
Skarby Smaku oferują dania pełne autentycznego, domowego smaku. Ich specjalnością są ekologiczne produkty i ręcznie przygotowywane potrawy. Idealny wybór dla miłośników tradycyjnych smaków i zdrowej kuchni.
Wybrane propozycje:
- Zupy:
- Barszcz czerwony (19 zł/0,5 l)
- Zupa borowikowa na maśle (45 zł/0,5 l)
- Ryby:
- Śledź w oleju (55 zł/500 g)
- Śledź w śmietanie z jabłkiem (59 zł/500 g)
- Ryba po grecku z warzywami (42 zł/500 g)
- Pierogi i uszka:
- Pierogi z kapustą i grzybami (86 zł/20 szt.)
- Uszka z borowikami (38 zł/12 szt.)
- Mięsa:
- Pasztety: wegetariański i mięsny (od 9,90 zł/100 g)
- Kaczka pieczona w majeranku (140 zł/szt.)
- Bigos staropolski (35 zł/500 g)
- Desery:
- Strucla makowa (99 zł/szt.)
- Piernik z bakaliami (65 zł/szt.)
- Babka pomarańczowa (45 zł/szt.)
Kucharek Sześć – klasyczne smaki w przystępnej formie
Ul. Dereniowa 6
Kucharek Sześć to lokal na warszawskim Ursynowie, specjalizujący się w kuchni polskiej i domowych recepturach. W menu znajdziesz przystępne cenowo propozycje na wigilijny stół.
Wybrane dania:
- Zupy:
- Barszcz czerwony (25 zł/litr)
- Zupa grzybowa z borowikami (35 zł/litr)
- Przystawki i dodatki:
- Ryba po grecku (35 zł/500 g)
- Śledź w oleju z cebulką (29 zł/250 g)
- Krokiety z kapustą i grzybami (10 zł/szt.)
- Pierogi:
- Pierogi z kapustą i grzybami (12 zł/szt.)
- Pierogi ruskie (10 zł/szt.)
- Dania główne:
- Karp smażony w panierce (16 zł/100 g)
- Rolada wołowa w sosie pieczeniowym (18 zł/100 g)
- Desery:
- Sernik krakowski z polewą (50 zł/szt.)
- Makowiec (45 zł/szt.)
- Keks z bakaliami (40 zł/szt.)
Jak zamówić catering świąteczny?
Wszystkie zestawy i potrawy są dostępne w dostawie, wystarczy dokonać wcześniejszej rezerwacji i wpłacić zadatek. Szczegółowe informacje na temat składania zamówień znajdziesz na stronach internetowych restauracji. Spraw sobie i swoim bliskim wyjątkowe święta – bez gotowania i stresu!
Napisz komentarz
Komentarze