Reklama
ReklamaBanner

Świąteczne smaki na wynos. Po ile catering bożonarodzeniowy w Warszawie?

Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a z nimi dylemat, jak pogodzić przygotowania z odpoczynkiem. Warszawskie restauracje proponują gotowe menu wigilijne i świąteczne – zarówno na wynos, jak i z dostawą. W tym roku królują klasyczne potrawy w nowoczesnym wydaniu. Zobacz, co oferują stołeczne lokale i zaplanuj wyjątkowe święta bez stresu!

Źródło: Lasy Państwowe

Gruby Josek – tradycja w nowoczesnym stylu

Al. Jana Pawła II 27

Restauracja Gruby Josek, znana z polskiej kuchni w autorskiej interpretacji, zaprasza na świąteczne zestawy pełne smaków tradycyjnej Wigilii. Lokal znajduje się w sercu Warszawy, łącząc tradycję z nowoczesnością w przestrzeni inspirowanej stylem międzywojennym. Menu skomponowane przez doświadczonych szefów kuchni zachwyci każdego gościa.

Świąteczne menu:

  • Przystawki:
    • Śledzik w kwaśnej śmietanie z cebulką
    • Pasztet cielęcy z żurawiną
    • Sałatka jarzynowa w nowoczesnym wydaniu
    • Ryba po grecku z delikatnym sosem pomidorowym
    • Kapusta wigilijna z grzybami
  • Zupy:
    • Aromatyczna zupa grzybowa z łazankami
    • Barszcz czerwony z domowymi uszkami
  • Dania główne:
    • Dorsz w sosie holenderskim z cytrynową nutą
    • Roladka z kurczaka z nadzieniem szpinakowo-serowym
    • Schab faszerowany śliwką w sosie własnym
    • Krokiety z twarogiem i suszonymi pomidorami
  • Dodatki:
    • Pierogi z kapustą i grzybami (tradycyjne lub smażone)
    • Kluski śląskie
    • Ziemniaki pieczone z rozmarynem
  • Desery:
    • Strucla makowa
    • Piernik staropolski z bakaliami
    • Świąteczny sernik z polewą czekoladową

Skarby Smaku – bogactwo domowych potraw

Ul. Magiera 13A, ul. Potocka 14, ul. Żelazna 51/53

Skarby Smaku oferują dania pełne autentycznego, domowego smaku. Ich specjalnością są ekologiczne produkty i ręcznie przygotowywane potrawy. Idealny wybór dla miłośników tradycyjnych smaków i zdrowej kuchni.

Wybrane propozycje:

  • Zupy:
    • Barszcz czerwony (19 zł/0,5 l)
    • Zupa borowikowa na maśle (45 zł/0,5 l)
  • Ryby:
    • Śledź w oleju (55 zł/500 g)
    • Śledź w śmietanie z jabłkiem (59 zł/500 g)
    • Ryba po grecku z warzywami (42 zł/500 g)
  • Pierogi i uszka:
    • Pierogi z kapustą i grzybami (86 zł/20 szt.)
    • Uszka z borowikami (38 zł/12 szt.)
  • Mięsa:
    • Pasztety: wegetariański i mięsny (od 9,90 zł/100 g)
    • Kaczka pieczona w majeranku (140 zł/szt.)
    • Bigos staropolski (35 zł/500 g)
  • Desery:
    • Strucla makowa (99 zł/szt.)
    • Piernik z bakaliami (65 zł/szt.)
    • Babka pomarańczowa (45 zł/szt.)

Kucharek Sześć – klasyczne smaki w przystępnej formie

Ul. Dereniowa 6

Kucharek Sześć to lokal na warszawskim Ursynowie, specjalizujący się w kuchni polskiej i domowych recepturach. W menu znajdziesz przystępne cenowo propozycje na wigilijny stół.

Wybrane dania:

  • Zupy:
    • Barszcz czerwony (25 zł/litr)
    • Zupa grzybowa z borowikami (35 zł/litr)
  • Przystawki i dodatki:
    • Ryba po grecku (35 zł/500 g)
    • Śledź w oleju z cebulką (29 zł/250 g)
    • Krokiety z kapustą i grzybami (10 zł/szt.)
  • Pierogi:
    • Pierogi z kapustą i grzybami (12 zł/szt.)
    • Pierogi ruskie (10 zł/szt.)
  • Dania główne:
    • Karp smażony w panierce (16 zł/100 g)
    • Rolada wołowa w sosie pieczeniowym (18 zł/100 g)
  • Desery:
    • Sernik krakowski z polewą (50 zł/szt.)
    • Makowiec (45 zł/szt.)
    • Keks z bakaliami (40 zł/szt.)

Jak zamówić catering świąteczny?

Wszystkie zestawy i potrawy są dostępne w dostawie, wystarczy dokonać wcześniejszej rezerwacji i wpłacić zadatek. Szczegółowe informacje na temat składania zamówień znajdziesz na stronach internetowych restauracji. Spraw sobie i swoim bliskim wyjątkowe święta – bez gotowania i stresu!


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

NAPISZ DO NAS

Masz temat dotyczący Warszawy? Napisz do nas. Zajmiemy się Twoją sprawą.

Reklama
Reklama